A douăsprezecea avertizare coreeană. Pe cine amenință Kim Jong Un?

0
214
loading...

Guvernul de la Tokyo a activat sistemul de alarmă după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică peste teritoriul Japoniei. Află mai multe detalii chiar acum!
Marți seara, în jurului orei locale 06.06 (00.06, ora României), Coreea de Nord a efectuat un test ce a presupus lansarea unei rachete balistice care a zburat deasupra insulei Hokkaido, din nordul Japoniei, și s-a prăbușit în Oceanul Pacific.
Forțele militare nipone au încercat să doboare racheta care, potrivit autorităților sud-coereene, a fost lansată din regiunea Sunan, în apropiere de Phenian. Înainte de a se prăbuși, racheta s-a dezmembrat în trei bucăți. Nu există date concrete despre posibile avarii sau accidente cauzate de către acest eveniment.
Pe de altă parte, premierul Japoniei a declarat că acest test reprezintă cea mai serioasă amenințare asupra țării și a solicitat sprijin din partea președintelui Trump.
Acest eveniment nu a fost unul singular pentru japonezi, Coreea de Nord lansând prima data o rachetă către teritoriul lor în 1999, iar a doua în 2009.

loading...